Angèle

Vrijdag 26 mei 2023
AFAS Live

De Franstalige Belgische singer-songwriter Angèle bracht in 2018 haar debuutalbum Brol uit met daarop de single ‘Tout Oublier’ die in België en Frankrijk de nummer 1 positie bereikte. In 2020 scoorde ze samen met Dua Lipa een gigantische hit met de single ‘Fever’, en werd gelijk bij een internationaal publiek bekend. Zo stond ze op bekende festivals als Primavera, Dour, Paléo én trad ze op als special guest van Dua Lipa tijdens haar optredens in de O2 in Londen.

Haar tweede album Nonante-Cinq verscheen eind vorig jaar met daarop de opzwepende single ‘Libre’ die het ook in Nederland goed deed.

Naast haar carrière als zangeres is Angèle het gezicht van Chanel’s Eye Makeup Collection 2021 en ambassadeur van Chanel. Ze is muziekproducent, schrijft haar eigen teksten, creëert haar eigen geluid en scherpt een grafisch gevoel aan dat haar eigen persoonlijke stijl weerspiegelt: hard en direct. Ze richtte haar eigen label op (Angèle VL) en is een voorbeeld voor haar generatie. Angèle is een feministe, allesomvattend en een artiest die werkt in een wereld waarin muzikale genres er niet toe doen. Pop, rap en electro worden allemaal in haar muzikale blender gegooid.