Beyoncé – The Renaissance Tour

Zaterdag 17 en zondag 18 juni
Johan Cruijff Arena

Op zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023 staat Beyoncé in de Johan Cruijff ArenA met haar Renaissance Tour.

Renaissance is het zevende album van Amerikaanse zangeres Beyoncé Knowles-Carter en kwam uit in juli 2022. Sindsdien hint de zangeres al naar een tour voor het album. In de zomer van 2023 gaat het eindelijk gebeuren. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023 staat Beyoncé weer in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam!

De 2023-tour, geproduceerd door Parkwood Entertainment en gepromoot door Live Nation, gaat op 10 mei 2023 van start in de Friends Arena in Stockholm, met shows door heel Europa in o.a. Cardiff, Edinburgh, Sunderland, Parijs, Londen, Marseille, Amsterdam, Warschau en meer. Vervolgens reist de tour verder door naar Noord-Amerika met o.a. stops in Toronto, Chicago, East Rutherford, Atlanta, Las Vegas, Los Angeles en Houston.

BeyGOOD

Beyoncé zal ik bij deze tour weer haar steentje bijdragen aan een betere wereld met BeyGOOD. Dit is een initiatief dat ze in 2013 oprichtte om mensen over de hele wereld te ondersteunen. Zo steunt het initiatief onder andere organisaties die gemarginaliseerde en achtergestelde gemeenschappen ondersteunen, mogelijkheden bieden voor stages en middelen bieden om ondernemerschap ondersteunen. Tijdens de Renaissance Tour zal BeyGOOD in meerdere steden Black Parade Route-lunches organiseren, waarbij eigenaren van kleinen bedrijven in het zonnetje worden gezet. In totaal worden er duizend kleinen bedrijven ondersteund met een gift van in totaal een miljoen dollar. Daarnaast ondersteunt BeyGOOD studenten. Tijdens de tour zullen er in tien steden aan hogescholen en universiteiten studiebeurzen worden uitgereikt. Elke school krijgt honderduizend dollar en selecteert zelf de studenten die van deze studiebeurs gebruik mogen maken.