Cigarettes after sex

Woensdag 8 en donderdag 9 november 2023
AFAS Live

Cigarettes After Sex keert terug naar Nederland voor hun grootste show ooit op Nederlandse bodem. Op 8 en 9 november zullen ze optreden in de AFAS Live in Amsterdam.

Het laatste bezoek van de band in Nederland was in 2019, toen ze Paradiso twee keer binnen no time uitverkochten, ter ere van hun toen nieuwste album Cry. Dit jaar keren ze terug voor een nieuwe show in AFAS Live met oude klassiekers zoals ‘Apocolypse’ en ‘Heavenly’, maar ook veel nieuwe muziek.

Cigarettes After Sex wordt geprezen om hun atmosferische en dromerige dreampop-geluid, dat vaak wordt vergeleken met bands als Mazzy Star en Slowdive. Ze staan bekend om hun minimalistische arrangementen met rustgevende gitaren en minimale drumbeats, gecombineerd met de zachte en zoete stem van leadzanger Greg Gonzalez. Hun muziek is vaak omschreven als meeslepend, pijnlijk nostalgisch en intens visueel. Het debuutalbum van Cigarettes After Sex en opvolger Cry (2019) waren beiden een groot succes en met nieuwe muziek lijkt het startschot gegeven voor een derde hoofdstuk.

De band is in 2008 in Texas opgericht door leadzanger Greg Gonzalez, Jacob Tomsky en Randall Miller. Inmiddels hebben ze vier albums uitgebracht, 17 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify en 800+ miljoen streams op YouTube. Ook is hun muziek is te horen geweest in verschillende reclames en populaire series, zoals Killing Eve en The Handmaid’s Tale.