Dermot Kennedy

Vrijdag 24 maart 2023
AFAS Live

Op zeventienjarige leeftijd begon de Ierse zanger Dermot Kennedy als straatmuzikant, een zogeheten busker, in Dublin. Met zijn debuut EP Doves and Ravens (2017) wist de singer-songwriter de harten van menig muziekliefhebber te veroveren, door zijn emotionele en rauwe nummers. De diverse singles die volgden werden later gebundeld tot het self-titled album Dermot Kennedy (2019), wat met het nummer ‘Power Over Me’ zijn definitieve internationale doorbraak kenmerkte. In datzelfde jaar verscheen zijn eerste officiële album Without Fear (2019), wat later is uitgeroepen tot het best verkopende Ierse album van dit millennium. Kennedy presenteerde het album aan het grote publiek tijdens zijn Europese tour, waarmee hij onder meer AFAS Live aandeed.

Sonder
Dit najaar brengt de voormalig straatmuzikant zijn nieuwste album Sonder uit. Afgelopen maand gaf Kennedy hier al een voorproefje van met Songs of Sonder (2022), waarop de singles ‘Kiss Me’, ‘Dreamer’ en ‘Better Days’ te horen zijn. De lead single van het album ‘Something to Someone’ heeft inmiddels al meer dan dertig miljoen streams behaald.
Met het album wil de zanger zijn overwinningen en tegenslagen delen met de luisteraar; een thema dat de rode draad in al zijn muziek vormt. “Let this music belong to all of us, to find our own stories and our own solace within it”, aldus de Ierse singer-songwriter. Op 4 november verschijnt het volledige album, waarop dertien nummers te horen zijn die ieder een oprecht en intiem verhaal vertellen.