Fall Out Boy

Dinsdag 24 oktober 2023
AFAS Live

De Amerikaanse rock- en poppunkband Fall Out Boy geeft op dinsdag 24 oktober een concert in AFAS Live Amsterdam. De show is onderdeel van de tour ‘So Much For (Tour) Dust’. Support acts tijdens deze avond zijn de Amerikaanse poprockact PVRIS en rapper nothing,nowhere..

Tourtitel ‘So Much For (Tour) Dust’ refereert aan het aankomende achtste studioalbum van Fall Out Boy: ‘So Much For Stardust’. Voor dit album tekende de band bij platenmaatschappij Fueled By Ramen, die ook debuutplaat ‘Take This To Your Grave’ uitbracht. Waar de band de afgelopen jaren experimenteerde met electropop, voeren op de nieuwste singles ‘Love From The Other Side’ en ‘Heartbreak Feels So Good’ gitaren als vanouds de boventoon.
Fall Out Boy werd opgericht in 2001 in Wilmette, Illinois en bestaat uit zanger en gitarist Patrick Stump, bassist Pete Wentz, gitarist Joe Trohman en drummer Andy Hurley. De groep heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een van de grootste namen in het rock, poppunk- en emogenre. Met onder andere de hits ‘Sugar, We’re Going Down’, ‘This Ain’t a Scene, It’s an Arms Race’ en ‘My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up)’ verwierf de band bekendheid over de hele wereld.
In de zomer van 2022 tourde Fall Out Boy nog met Green Day en Weezer door Europa onder de noemer ‘Hella Mega Tour’, waarbij de drie acts ook te zien waren met een grote openluchtshow in het Stadspark Groningen.