Jack Johnson

Donderdag 15 juni 2023
AFAS Live

Als onderdeel van zijn ‘Meet The Moonlight’ tour komt de Amerikaanse singer-songwriter Jack Johnson in 2023 voor een eenmalig concert naar Nederland.

Laid back surf sound
Jack Johnson beleefde in 2005 zijn grote doorbraak dankzij het album ‘In Between Dreams’ met daarop de singles ‘Sitting, Waiting, Wishin’, ‘Banana Pancakes’ en ‘Better Together’. Datzelfde jaar wist hij ook Nederland te veroveren en speelde hij een uitverkochte show in Paradiso, een jaar later stond de bescheiden zanger voor het eerst in de Heineken Music Hall. Zijn kenmerkende laid back surf sound is – aldus Johnson – beïnvloed door Ben Harper, Nick Drake en Bob Dylan en zijn muziek wordt vaak vergeleken met die van zijn goede vriend Donavon Frankenreiter.

Meet The Moonlight
Na 10 jaar keert Jack Johnson terug naar AFAS Live (voorheen HMH) in Amsterdam, met een nieuwe show die in het teken staat van het ‘Meet The Moonlight‘ album dat eerder dit jaar uitkwam. In de 10 nieuwe nummers gaat Johnson in op de complexiteit van de menselijke natuur en onderzoekt hij een heel spectrum van existentiële vraagstukken. Vanzelfsprekend verpakt in relaxte ritmes, soms hypnotiserende zang, soms soulvolle harmonieën en Jack Johnsons welgemeende optimisme, als een vriendelijke reminder ons naar een beter leven te leiden. ‘Meet the Moonlight’ is zijn achtste studioalbum en markeert Johnson’s eerste release in vijf jaar.