Jonathan van Ness

Woensdag 7 juni 2023
AFAS Live

De Amerikaanse tv-presentator, comedian, podcaster, auteur en hairstylist van de sterren Jonathan van Ness komt op 7 juni 2023 naar AFAS Live in Amsterdam.

Jonathan van Ness brak door als hairstylist in de Emmy-winnende realityserie Queer Eye op Netflix. Daar produceerde en presenteerde hij ook Getting Curious with Jonathan van Ness, naar zijn gelijknamige podcast waar hij inmiddels al meer dan 300 episodes van heeft gemaakt. Ook speelde hij mee in de hilarische webserie Gay Of Thrones, waarvoor hij drie Emmy-nominaties ontving.

Naast een uiterst succesvol programmamaker en presentator is “JVN” ook de auteur van de bestseller Over The Top: A Raw Journey To Selve-Love. Deze autobiografie won onder meer de Goodreads Choice Award en stond in de must-read lijst van onder meer TIME, Magazine, The New York Times en NPR. Daarna publiceerde hij nog Love That Story: Observations From A Gorgeously Queer Life en het kinderboek Peanut Goes For The Gold over een non-binaire cavia.

Al zijn uitingen, of het nu series, podcasts, boeken of liveshows zijn, gebruikt Jonathan van Ness als platform om verandering en zelf-liefde te promoten. Hij is fanatiek supporter van de LBGTQ+ community, spreekt zich uit tegen pesten en de stigma’s van HIV, en voor seksuele gezondheid.